SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
ARCTIC CHEER AVALANCHES
Luleå

Välkommen till ACA

ACA, Luleå Arctic Cheer Avalanches, Luleås största cheerleadingförening bestående av ca 180 medlemmar.

 

Vad är cheerleading?

 

Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och har sedan dess haft en enorm utveckling. Svenska Cheerleading förbundet arrangerar varje år ett svenskt mästerskap, ett riksmästerskap samt fyra distriktsmästerskap. ACA hör till det norra distriktet.

 
I Sverige finns fyra divisioner: Mini-minor, Minior, Junior och Senior.
Dessa divisioner är indelade i olika klasser, även kallat levels. Dessa klasser är Level 1, Level 2, Level 3, Level 4, Elit och Premier, där Premier är den mest avacerade.
Det finns även föreningar som har en klass för veteraner, den kallas för Masters.
Vissa föreningar har lag för aktiva med funktionsvariation, dessa lag ingår då i ParaCheer.
 
Cheerleading
 
Idrotten cheerleading består av bland annat gymnastik, hopp, dans, bygg/stunt och pyramider. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.
 
En pyramid är en serie av stunts som ofta består av alla medlemmar i laget. Man använder baser, toppar, bakpersoner och frampersoner. Även hopp och gymnastik är en viktig del av cheerleading. Dessa moment kan utföras på olika svårighetsnivåer beroende på vilken nivå man tränar och tävlar på. En cheerleader arbetar även mycket med sin utstrålning för att entusiasmera åskådarna, det kallas ofta för SPIRIT!

Cheerdance
 
Cheerdance är en blandning av cheerleading och dans. Laget utför dans, grundläggande hopp, leaps, piruetter och höga kickar. Ingen handstående, akrobatik, ramsa eller bygg tillåtet. I cheerdans ska en tredjedel av programmet utföras med pompons. Även cheerdance är uppdelade i olika divisioner och svårighetsnivåer.
 
Group Stunt och Partner Stunt
 
Förutom att träna cheerleading i lag kan man även träna group stunt eller partner stunt. I en group stunt tävlar man som en byggrupp där man utför basket tosses, volter och andra trix i luften. Fokus är enbart på stunt. Man kan tävla antingen enbart tjejer eller i en mixad grupp. Partner stunt består av ett par med en bas och en topp. Koreografin har fokus på stunts. Group stunt och partner stunt är endast öppen för juniorer och seniorer.
ACA Summer Camp 2024
2024-05-01 15:18

ACA Summer Camp riktar sig till nybörjare och erfarna cheerleaders, både tjejer och killar. Deltagarna kommer delas in i grupper efter ålder och erfarenhet och få utmaningar på den nivå de befinner sig på. Ett perfekt tillfälle både för den som vill prova på cheerleading och för den som redan har erfarenhet och vill utvecklas i sporten.


V 25, 17-20 juni, födda 2010-2013

V 26, 24-27 juni, födda 2014-2017

Var: Kronanhallen Luleå
Tid: 09.30-14:00
Pris: 950 kr inklusive försäkring, betalas i samband med anmälan.
I priset ingår t-shirt och frukt under dagen. Barnen tar med egen lunch.
Anmälan är bindande. Vi tillämpar först till kvarn.

Alla deltagare på sommarskolan är, om man önskar, garanterad en plats i något av föreningens lag kommande säsong.

Varje dag innehåller 2 st cheerleadingpass varvat med annat kul. Tränarna på campen är tränare från föreningens tävlings-och träningslag. Det är ungdomar med många års erfarenhet av cheerleading och utbildning i ledarskap av RF-Sisu.

Anmälan stänger 17/5.
 
Välkommen till ACA Summer Camp 2024.
 
Anmälan till säsongen 24/25
2024-04-22 11:44

Nu är det dags att anmäla sig till nästa säsong! Vi är mitt i säsongen 23/24 och tävlingslagen har stort fokus på vårens tävlingar men planeringen för säsongen 24/25 pågår för fullt samtidigt! Säkra din plats i något av våra lag genom att klicka på länken nedan och följa anvisningarna, gäller både dig som är ny i föreningen och dig som redan är aktiv hos oss. 

 

När du anmäler dig så välj tävlingslag om du är född 2013 eller tidigare och har tränat cheerleading i tävlingslag eller tävlingsförberedande lag denna säsong. Du kan även anmäla intresse till något av våra groupstuntlag.

 

Är du född 2014 kan söka till det tävlingsförberedande laget men det finns även möjlighet att söka till träningslag om du vill träna cheerleading utan några närvarokrav.

 

Vi har träningsgrupper för alla åldrar från födda 2019 och äldre. Om du är äldre än född 2014 och inte vill tävla utan bara träna så anmäl dig till träningsgruppen 2014-, när vi ser hur många det blir kommer vi dela in efter ålder. I träningsgrupperna kan du vara helt nybörjare, ingen förkunskap krävs oavsett ålder.

 

Anmälan skall göras senast 1/5 för att säkra en plats. Lagtillhörighet kommer meddelas i början på juni.

 

Vi hälsar alla välkomna till nästa säsong i ACA!

 

Här är länken till anmälan:

https://entry.sportadmin.se/groupsOverview?uid=IKbRdS

Kom och provträna med ADORE!
2023-09-18 15:21

Vårat minior tävlingsförberedande lag ADORE har fortfarande platser över, kom och provträna cheerleading med oss.

 

Laget har aktiva födda mellan 2011-2014, tränar måndagar 17-19 i bergvikens sporthall.

Adore ska under säsongen 2023/2024 tävla tyckartävlingarna som Future Spring Cup som arrangeras av Cheer Future i Boden och även eventuella andra tävlingar.

 

Häng med på en spännande säsong med massa roligheter !

Föräldramöte - söndag 27 aug kl 18
2023-08-21 18:28

Vi tänkte starta igång med ett gemensamt föräldramöte för alla föräldrar/vårdnadshavare/bonusar söndag den 27 augusti 18.00-19.30 på Bergvikshallen.

 

Ni kommer att få träffa alla våra fantastiska tränare, vi kommer att berätta om föreningen, säsongens inplanerade uppvisningar/tävlingar mm. Det finns också utrymme för eventuella frågor och funderingar från er. Sedan delar vi upp oss lagvis för att prata om hur ni inom respektive lag ska arbeta för att få en så bra säsong som möjligt. Vi önskar att minst en vuxen per barn deltar.

 

Varmt välkomna!

Namnbyte på föreningens lag
2023-08-16 13:41

En nyhet för säsongen 2023/2024 var bland annat att vi valt att byta namn på alla föreningens lag, så roligt att få starta föreningens utveckling med något så spännande!

Nyheter från våra grupper
ADMIRE, 16/08 14:08 
ATTACK, 16/08 14:03 
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners