SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Arctic Cheer Avalanches
Luleå

Välkommen till ACA

ACA, Luleå Arctic Cheer Avalanches, Luleås största cheerleadingförening bestående av ca 180 medlemmar.

 

Vad är cheerleading?

 

Cheerleading kom till Sverige i mitten på 80-talet och har sedan dess haft en enorm utveckling. Svenska Cheerleading förbundet arrangerar varje år ett svenskt mästerskap, ett riksmästerskap samt fyra distriktsmästerskap. ACA hör till det norra distriktet.

 
I Sverige finns fyra divisioner: Mini-minor, Minior, Junior och Senior.
Dessa divisioner är indelade i olika klasser, även kallat levels. Dessa klasser är Level 1, Level 2, Level 3, Level 4, Elit och Premier, där Premier är den mest avacerade.
Det finns även föreningar som har en klass för veteraner, den kallas för Masters.
Vissa föreningar har lag för aktiva med funktionsvariation, dessa lag ingår då i ParaCheer.
 
Cheerleading
 
Idrotten cheerleading består av bland annat gymnastik, hopp, dans, bygg/stunt och pyramider. Allt kännetecknas av ett högt tempo samt ett skarpt och koncist rörelsemönster. Momenten utövas var och ett för sig eller koreograferas samman till ramsor eller musik.
 
En pyramid är en serie av stunts som ofta består av alla medlemmar i laget. Man använder baser, toppar, bakpersoner och frampersoner. Även hopp och gymnastik är en viktig del av cheerleading. Dessa moment kan utföras på olika svårighetsnivåer beroende på vilken nivå man tränar och tävlar på. En cheerleader arbetar även mycket med sin utstrålning för att entusiasmera åskådarna, det kallas ofta för SPIRIT!

Cheerdance
 
Cheerdance är en blandning av cheerleading och dans. Laget utför dans, grundläggande hopp, leaps, piruetter och höga kickar. Ingen handstående, akrobatik, ramsa eller bygg tillåtet. I cheerdans ska en tredjedel av programmet utföras med pompons. Även cheerdance är uppdelade i olika divisioner och svårighetsnivåer.
 
Group Stunt och Partner Stunt
 
Förutom att träna cheerleading i lag kan man även träna group stunt eller partner stunt. I en group stunt tävlar man som en byggrupp där man utför basket tosses, volter och andra trix i luften. Fokus är enbart på stunt. Man kan tävla antingen enbart tjejer eller i en mixad grupp. Partner stunt består av ett par med en bas och en topp. Koreografin har fokus på stunts. Group stunt och partner stunt är endast öppen för juniorer och seniorer.
DM Norra 2023
2023-02-01 21:54

Nu finns biljetter till DM Norra 2023 ute. 

 

Via länken nedan kan ni köpa biljetter 

 

Tryck här för att köpa biljetter

 

Vi syns där den 18 Februari!

God Jul
2022-12-23 13:23
 
Julshow 2022
2022-12-08 08:00

Varmt välkomna till Arctic Cheer Avalanches Julshow lördag den 17 December 2022

 

 

Biljetter säljs på plats för 30kr per sittplats 

Fika, kaffe och dryck kommer även finnas att köpa under showens gång. 

Vi tar endast emot Swish som betalmedel.  

 

Showen kommer att äga rum i stora hallen på Luleå Energi Arena 

 

Insläpp från 11:30 och showen startar 12:00. 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer
Våra samarbetspartners